10 városi legenda az Egyesült Államokból

10 városi legenda az Egyesült Államokból


10 hátborzongató történet, amitől talán még a Jeti hátán is feláll a szőr.


1. Alaszka: A Qallupilluit

qallupilluit egy mitikus lény. Egy sellő hangjával dúdol, és így szólítja meg azokat a gyerekeket, akik rosszul viselkednek, vagy túl közel mennek a tengerparthoz, majd elrabolja őket. A zöldes, nőszerű lény soha nem ad vissza gyermeket, ha egyszer levitte őt a mélybe. Jó módszer ez arra, hogy a szülő meggyőzze gyermekeit, hogy ne menjenek a vízbe, vagy a víz közelébe. Hiszen a legenda gyakorlati célja az, hogy távol tartsa a gyerekeket a vékony jégtől, vagy víztömegtől, mivel állítólag itt élnek a lények.

 

 

Forrás: counteverymystery.blogspot.com

 

2. Iowa: Stony Hollow út

Ez a legenda egy Lucinda nevű nőről szól, akinek a vőlegénye ígéretet tett arra, hogy este találkozik vele, de végül nem ment el. A Burlington városából származó nő, aki megalázottnak érezte magát az eset miatt, levetette magát a Stony Hollow út mellett található hegyről. Azóta a szelleme rengeteg ember előtt megjelent. A legrosszabb, ami történhet veled, ha rózsát hagy a lábadnál, mert akkor 24 órán belül meghalsz, legalábbis így szól a történet…

 

 

Forrás: hauntedrooms.com

                                                 

3. Connecticut: Dudleytown

Dudleytown-ban bekövetkezett szerencsétlenségek rettenetesen szörnyűek voltak, ezért a helyet el is nevezték: „Az elkárhozottak falujának”. A mára már teljesen elhagyatott város állítólag sok öngyilkosságnak, eltűnésnek és még démoni tevékenységnek is otthont adott. Úgy tartják, hogy a falu alapítói – és tágabb értelemben maga a falu is – örökre átkozottak.

 

 

Forrás: Pinterest

 

4. Georgia: „A zárka dala”

A történet szerint 1848-ban a rabszolga Elleck és felesége, Betsy, egy éjszaka otthonukban voltak, amikor gazdájuk részegen és durván kinyitotta az ajtót. Megpróbálta megtámadni Betsyt, de Elleck legyőzte. A mestert sem kellett félteni, felkergette Elleck-et egy létrán a padlásra. Ahogy a küzdelem folytatódott, a mester elvesztette egyensúlyát, lezuhant a padlásról és meghalt. Annak ellenére, hogy Elleck másnap reggel seriffnek adta ki magát, és elmagyarázta, hogy ami történt, önvédelemből történt, mégis gyilkossággal vádolták, az Old Lawrenceville-i börtönbe zárták, majd később igazságtalanul kivégezték. Az emberek azt mondják, hogy még mindig hallják szomorú dalát a régi börtön falain keresztül.

 

 

Forrás: rd.com

 

5. Louisiana: A Carter testvérek

Még az 1930-as évek elején egy fiatal nő megszökött a Carter testvérek New Orleans-i otthonából, csuklója fel volt vagdalva. Azt mondta a rendőrségnek, hogy a testvérek az ő véréből táplálkoztak. A zsaruk több fiatal nőt is találtak, akiknek vérzett valamelyik testrészük. A rendőrök megrohamozták a testvérek rezidenciáját. A vámpírviselkedést mutató testvéreket sikerült elkapniuk, majd kivégezték őket. Évekkel később azonban felnyitották a kriptájukat, és látták, hogy azok teljesen üresek.

 

 

Forrás: oldtimeparty.wordpress.com

 

6. Massachusetts: George Corwin seriff szelleme

Ha végiggondolnánk azt, hogy mely helyek a legijesztőbbek és legkísértetiesebbek az Egyesült Államokban, egészen biztos, hogy Salem eszünkbe jutna. Elég, ha csak a Salem-i boszorkányper egyik kulcsszereplőjére, Corwin seriff-re gondolunk, aki kínzó módszereinek köszönhetően megkapta a „Fojtogató” becenevet is. A seriff egyértelműen akkor bővelkedett leginkább a brutális és kegyetlen vallatási módszerekben, amikor a boszorkányok megvádolásáról, kihallgatásáról és büntetéséről volt szó. Massachusetts államban van egy Joshua Ward House néven ismert épület, amely pontosan ott áll, ahol korábban Corwin seriff élt és halt meg. S azt állítják, a seriff néha megjelenik az ablakokban, de többen is mondták, akik az épület közelében tartózkodtak, esetleg bent voltak, hogy olyan érzésük volt, mintha valaki fojtogatná őket.

 

 

Forrás: flickr.com

 

7. Colorado: A Ridge Home Asylum

Ridge Home Asylum egy igazi létesítmény volt, amelyet 1912-ben nyitottak meg Arvadában. Állítólag olyan betegeket fogadott, akiket borzalmasan bántalmaztak, s közülük néhányan még csak nem is voltak értelmi fogyatékosok. Családjuk viszont elhagyta őket. Bár 2004-ben lebontották az épületet, a helyiek azt mondják, hogy még mindig hallják a sikoltozást, és látják az egykori betegek szellemeit a területen.

 

 

Forrás: Pinterest

 

8. Florida: Captain Tony’s

1852. óta a Captain Tony'sKey West legrégebbi szalonja köztudottan kísérteties hely, ahol különös dolgok történnek: az ajtók minden látható ok nélkül becsapódnak, megmagyarázhatatlan dörömbölés következik be és gyakori a fura látogatók eljövetele is. Talán ez azzal magyarázható, hogy itt található a város első hullaháza, ami egy olyan fa köré épült, amelyet a város egykor kalózok felakasztására használt!

 

 

Forrás: youtube.com

 

9. Mississippi: Yazoo boszorkánya

A Yazoo folyón élt egy idős nő, aki varázslattal több hajós halálát is okozta. Egy napon a helyi seriffnek elege lett, és a mocsárig kergette a nőt, aki átkot szórt a városra, de aztán belefulladt a mocsárba. Az átokban kijelentette, hogy 20 év múlva visszatér és lángra lobbantja az egész várost. 1904-ben aztán hátborzongató dolog történt. A várost hatalmas tűzvész sújtotta, és úgy gondolták, hogy mindez a boszorkány műve volt. A biztonság kedvéért az emberek azért meglátogatták a sírját a glenwood-i temetőben és látták, hogy a sírja körül lévő láncszemek elszakadtak. Legalábbis így szól a városi legenda…

 

 

Forrás: peregrinolincoln.blogspot.com

 

10. Hawaii: Pali autópálya

Pele, a hawaii vulkánistennő, akinek számos mítosz fűződik a nevéhez. Az egyik a Kamapua’a félistennel való szerencsétlen kapcsolatáról mesél, aki félig disznó, félig ember volt. A két természetfeletti lény rettenetes körülmények között szakított egymással, és megállapodtak abban, hogy soha többé nem találkoznak. Ezért, ahogy a városi legenda meséli, ha sertéshúst viszel magaddal, amikor átmész a Pali autópályán O'ahu-ban, az autód megmagyarázhatatlanul megáll. Ha legközelebb a környéken jársz, javasoljuk, hogy maradj a csirkénél!

 

 

Forrás: Pinterest

 

 

Forrás:

rd.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....