Az oroszlán, a tigris és a medve

Az oroszlán, a tigris és a medve


Amikor kicsik voltak, tulajdonosaik bántalmazták őket, felnőve úgy döntöttek, családként élnek tovább.

Rendes körülmények között az oroszlánok, a tigrisek és a medvék különböző élethelyzetekben élnek, amikor a vadonban, szabadon nőnek fel. Az oroszlánok büszkén állnak csapatuk élén, míg a tigrisek és a medvék inkább magányosan élik mindennapjaikat. Az élet azonban néha furcsa történeteket, kapcsolatokat produkál és ez történt akkor is, amikor egy oroszlán, egy tigris és egy medve úgy határozott, hogy együtt alkotnak csapatot, nevezhetnénk úgy is, családot. Ők hárman annak ellenére éltek összhangban együtt, hogy különböző fajokhoz tartoznak.

Mindhárom állatban van egy közös: fiatalabb korukban bántalmazták őket. Ez pedig örökre egyfajta köteléket alakított ki közöttük. Olyan köteléket, amiből mi, emberek is tanulhatunk. Ez a különleges trió különböző világokból jött ugyan, mégis szereti egymást.

De ne szaladjunk ennyire előre...

 

Egy szomorú felfedezés

 

A történet 2001-ben kezdődött, amikor Georgia államban a rendőrség betört egy drogkereskedő otthonába, és egy szörnyűséget fedezett fel. A ház alagsorában három rémült állatkölyök feküdt. A medvebocs, az oroszlán és a tigriskölyök alultáplált volt, parazitákkal voltak fertőződve és látszott rajtuk, hogy embertelen bánásmódban részesültek.

 


 

A fekete medve, Baloo csapdába esett egy hámban, ami átvágta a bőrét. A bengáli tigris, Shere Khan látszólag a halálán volt, míg Leo-t, a kis afrikai oroszlánt egy dobozban tartották bezárva, annak ellenére, hogy nyílt seb volt az arcán. A megpróbáltatásoknak, nehéz napoknak azonban vége szakadt.

 

Új otthon a medve, az oroszlán és a tigris számára

 

 

A hatóságok felvették a kapcsolatot a Noé bárkája néven ismert mentőközponttal, akik segítették a triót új otthonukba költözni. Néhány hónapos gyógyulás vette kezdetét. Baloo, Shere Khan és Leo sokáig féltek még, hiszen bennük maradt a korábban átélt trauma; később is főleg csak egymás társaságában érezték biztonságban magukat.

 

 

 

Ahogy a trió tagjai egyre csak nőttek, a mentőközpont vezetői szomorúan gondoltak arra, hogy hamarosan szét kell választani őket, hiszen a természet törvényei mindhárom állatnál mások. De ők hárman olyan szorosan kötődtek egymáshoz, hogy mindenki képtelen volt a törvények bármelyikére is figyelni. Testvérekként nőttek fel, és semmi és senki sem választhatta szét ezt a rendkívül szoros köteléket, nem volt mód a testvéri szeretet "elvágására".

 

Kivé vált Baloo, Shere Khan és Leo felnőve?

 

 

Baloo, az amerikai fekete medve szenvedte el a legtöbb bántalmazást, és megmentésekor meg kellett operálni. Egy időre elválasztották a barátaitól, és amikor visszatért, nyalogatással és szeretetük kimutatásával fogadták társai, ebből látszott, hogy már akkor ragaszkodtak egymáshoz. Baloo nyugodt és magabiztos medvévé vált, aki bármire képes egy kis édességért.

 

 

 

Shere Khan, a bengáli tigris volt a legkisebb a hármas közül és egyben a leghuncutabb is. Játék közben "támadta" Baloo-t és Leót, mégis őt kedvelték társai a leginkább. Szeretetét gyakran úgy mutatta ki feléjük, hogy fejbe vágta testvéreit, aztán hozzájuk simult.

 


 

Leo, az afrikai oroszlán hosszú szunyókálásokban lelte leginkább örömét. Szerette a pihenést háza tornácán, de nagyon élvezte a felfedezés pillanatait is, új helyeket, ételeket, szagokat és játékokat vizsgált, amiket gondozói adtak neki.

 


 

 

A búcsú


 

15 boldog együtt töltött év következett a három állat számára. Gondozóik állítják, hogy soha nem látták őket verekedni vagy erőszakoskodni egymással. Miután együtt túléltek kölyökkorukban egy hatalmas traumát, egy szörnyű rémálmot, úgy döntöttek, hogy sok-sok boldog nappal jutalmazzák meg egymást.

2016-ban azonban mindennek vége szakadt, amikor Leónál rákot diagnosztizáltak, és nem sokkal később meghalt. Shere Khan 2018-ban követte őt, testvére mellett temették el a házuk közelében, az egyik kedvenc helyén. Baloo az egyetlen tagja ennek a triónak, aki még mindig él, de talán már arra a napra vár, amikor mindhárman újra együtt lehetnek.

 

 

 

 

Forrás:

brightside.me

Összes kép: facebook.com (The BLT – Baloo, Leo and Shere Khan)

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....