Ahol a rémálmok valóra válnak...

Ahol a rémálmok valóra válnak...


FIGYELMEZTETÉS!

CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK AJÁNLOTT ÍRÁS!!!


Amióta írok magazinjainkba, most először fordul elő, hogy a címlapkép nem kapcsolódik szorosan a témához. Ennek pedig egyetlen oka van: NEM SZERETTEM VOLNA VÉRES JELENETEKET A CÍMOLDALRA HELYEZNI. Ennek ismeretében pedig: JOBB, HA NEM OLVASSA EL MINDENKI EZT A CIKKET. Tehát, ha Te, kedves Olvasóm úgy gondolod, hogy egyáltalán nem viseled el még a művér-t sem, akkor kérlek lapozz tovább. Kemény képek és kissé horrorisztikus téma lesz a mai sztori, amit a szép tájakhoz és cuki háziállatokhoz szokott nézői szem nem biztos, hogy be tud fogadni. Bár én általában bírom a horrort, ez még nekem is sok volt. Mondhatnám úgy is, SOKK volt.

 

Ahol a rémálmok valóra válnak

  

Kritikusai szerint egy kínzókamrához hasonlít Amerika legfélelmetesebb rémisztgetős háza, ahova csak orvosi engedéllyel lehet belépni.

Az Egyesült Államoknak kétségkívül a Tennessee-ben, Summertown városában található McKamey Manor a legfélelmetesebb kísértetjárta háza. A Manor annyira félelmetes, hogy még a Netflix egyik dokumentumfilmjében is szerepelt, és bár igen szép a jutalma annak, aki végigcsinálja a megpróbáltatásokat, ez idáig ezt még senkinek nem sikerült teljesítenie. Az is igaz, hogy sokan bele sem mernek vágni, mert már a felkészülés is riasztó.

 

Akkor jöjjön a vér...

 

 

Különféle feladatokat kapnak a résztvevők.

 

A kísértetház vezetője és megálmodója, Russ McKamey úgy jellemzi a házat, mint egy helyet, ahol a résztvevő a saját horrortörténetét élheti át. Minden egyes utazás különbözik majd a többitől, a személyes félelmeinkre fókuszál, és akár 10 órát is igénybe vehet. Ez minden ember számára lelkileg és fizikailag is egy hatalmas kihívás.

A házban a személyzet a legkülönfélébb félelmeinket kelti életre, McKamey szerint a ház egy interaktív élmény, ami olyan játékokra támaszkodik, melyek célja az, hogy az emberekkel elhitesse azokat a dolgokat, amelyek valójában nem történnek meg. Elmondta, hogy hipnózist és más elme-kontroll technikákat használ arra, hogy az emberek valóságosként éljék meg azt, ami meg sem történt. Ő ebben – saját bevallása szerint – elég jó, így könnyen elhiteti másokkal azt, amiről akarja, hogy elhiggyék.

 

 

A játék nem életre-halálra megy, eddig mindenki túlélte.

 

Mielőtt valaki részt vehetne a McKamey Manor „túlélési horror kihívásában”, van egy fizikai vizsga. Ezt követi a háttérellenőrzés, amikor a jelentkező Facebook oldalát, a telefonját nézik meg, majd jön a 40 oldalas szerződéskötés és a drogteszt. Ha mindent rendben találtak, és minden a tervek szerint alakul, akkor a résztvevőknek csaknem két órás dokumentumfilmet kell megnézniük, amelyben minden olyan ember bemutatkozik, aki az elmúlt két évben megpróbálta a kísérteties kihívást, és nem tudta sikeresen teljesíteni. A McKamey Manor bonyolult szűrési folyamatának célja olyan résztvevők kiválasztása, akik könnyen manipulálhatók.

 

 

Az ötletgazda, Russ McKamey.

 

McKamey egyébként 23 évig szolgált a haditengerészetnél és esküvői énekesként is dolgozott, 30 évvel ezelőtti színházi tapasztalata és a kísértetjárta házak iránti szeretete miatt kezdett bele a játékba. Több mint egymillió dollárt fektetett be a Manorba, mások farmjait és elhagyott épületeit bérli ki a mutatványok számára.

Kezdeményezését nem mindenki fogadja el. Néhány évvel ezelőtt Halloween reggelére több mint 77 000 ember írt alá egy petíciót, hogy zárják be a házat, hiszen egy kínzókamrához hasonlít, és az sem lehet mentség erre, hogy az emberek önként jelentkeznek. A petíció azt is állítja, hogy Russ McKamey alapító erőszakos múlttal rendelkező alkalmazottakat vesz fel, és hallucinációkat okozó tablettákat ad a résztvevőknek. Néhány embernek, aki részt vett ebben a programban, pszichiátriai segítséget és orvosi ellátást kellett igénybe vennie, miután elhagyta a házat.

 

 

A kínzási formák több óráig is eltartanak.

 

McKamey a petícióban lévő rágalmak közül sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta egyiket sem, de azt azért elmondta, hogy semmilyen kínzás vagy illegális tevékenység nem része a kihívásnak. A rendfenntartó szervek folyamatosan figyelik a kastélyt, mondta, és felhívja a rendőrséget, hogy figyelmeztesse őket, mielőtt minden új résztvevő megkezdi a túrát. Így ha bármi bejelentés is történik, arról tudnak a rendőrök.

 

 

A vér és a szenvedés valódi.

 

Ahhoz, hogy valaki résztvehessen a kihívásban, előzetes foglalás szükséges, és egyszerre csak egy, vagy két ember engedhető be. A résztvevőknek 21 évesnél idősebbnek, vagy szülői engedéllyel 18 és 20 év közöttinek kell lenniük. A várandós, klausztrofób vagy görcsrohamokkal, légzési vagy szívproblémákkal rendelkező vendégeket arra kérik, hogy a saját érdekükben ne vegyenek részt a játékban.

Az emberek minden tőlük telhetőt megtesznek a siker érdekében, ezért gyakran megesik, hogy kihúzzák a saját fogukat, vagy kitépik a saját hajukat.

 

 

A lány a fogát is otthagyta a házban.

 

"A nyilvánvaló rettegés ellenére az emberek többsége” – mondta Russ – "szereti az élményt, és újra és újra visszatér, hogy tesztelje magát”.

A belépés a házba roppant csekély, mindössze egy zacskó kutyakaja, mivel az üzemeltető, Russ McCamey-nek 5 kutyája is van. Ha valaki végigcsinálja a rémisztgetési folyamatot, annak 20 000 dollár üti a markát, viszont ha kudarcot vallanak egy-egy tevékenységen, akkor 500 dollárt kell fizetniük. Aki átkozódik, annak a büntetése szintén 500 dollár, mert azt sem szabad. A 20 000 dollár elnyerése eddig még senkinek nem sikerült.

A helyről – akik belépnek – meggyötörten jönnek ki, valóságos kínzást kell átélniük.

 

 

A megpróbáltatások folyamatosan zajlanak.

 

Akkor foglaljuk össze, minek kell megfelelnie annak, aki be akar lépni:

  • 21 évesnél idősebbnek kell lenni, 18-20 éveseknél szülői beleegyezés is kell.
  • Erőnléti tesztet kell kitölteni, emellett egy orvos levele is kell, hogy mentálisan és fizikálisan is stabil a jelentkező. Enélkül nem fog menni.
  • Át kell menni a McKamey Manor átvilágítási procedúráján.
  • Meg fogják nézni a Facebook oldalát minden jelentkezőnek, és a telefonját is.
  • Kell, hogy legyen egészségügyi biztosítása a résztvevőknek.
  • Alá kell írni egy 40 oldalas beleegyezést.
  • Drogtesztet fognak csinálni a belépés napján.

 

 

Forrás:

washingtonpost.com

adbible.com

Képek: McKamey Manor

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....